Spreekuur op afspraak

Welkom bij Tandheelkundig Centrum Nijmegen

Meijhorst 6011   /   6537 KV Nijmegen
024 - 344 2670   -   info@tc-nijmegen.nl
Geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

Inschrijven als nieuwe patiënt

Mede door de moderne opzet van ons Tandheelkundig Centrum zijn wij, ondanks het tekort aan tandartsen in Nederland, nog steeds in staat nieuwe patiënten aan te nemen.

Bij uw eerste bezoek aan onze praktijk zal een onderzoek naar uw algehele gezondheid en naar de gezondheid van uw gebit plaatsvinden. De kosten van het onderzoek worden in de meeste gevallen door de ziektekostenverzekering vergoed. Het onderzoek - een vereiste voor een optimale en verantwoorde behandeling - kan bestaan uit onder andere de volgende onderdelen:

  • De medische anamnese. U wordt gevraagd een gezondheidsvragenlijst in te vullen betreffende u algehele gezondheid. Mocht het nodig zijn dan bespreekt de tandarts of mondhygiëniste de lijst met u en gebruikt deze om eventueel meer gerichte vragen te stellen.
  • De tandheelkundige anamnese. De tandarts vraagt u naar de huidige staat van uw gebit, naar uw tandheelkundige voorgeschiedenis en naar uw wensen betreffende uw gebit.
  • Een röntgenonderzoek. Hierbij worden digitale röntgenfoto's van uw gebit genomen: een overzichtsfoto van de gehele kaak of twee zijdelingse foto's.
  • Een mondonderzoek. De tandarts verricht onder meer parodontaal onderzoek naar de gezondheidstoestand van het tandvlees en het kaakbot en een cariësonderzoek (gaatjes). Ook onderzoekt hij de occlusie (het dichtbijten) en de articulatie (het kauwen).
  • Een onderzoek met behulp van de intra-orale videocamera waarbij u zelf ook uw tanden, tandvlees, vullingen en tandsteen kunt zien.

Op grond van de bevindingen stelt de tandarts een diagnose. Indien nodig wordt een behandelplan met een begroting opgesteld.