Spreekuur op afspraak

Welkom bij Tandheelkundig Centrum Nijmegen

Meijhorst 6011   /   6537 KV Nijmegen
024 - 344 2670   -   info@tc-nijmegen.nl
Geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

 

Orthodontie

Sinds december 2013 zijn orthodontist Paola L. Carvajal Monroy en de assistentes Kristin en Sara op maandag of vrijdag aanwezig. Indien u graag een consult wilt voor uw kind kunt u een afspraak maken aan de balie of bellen met onze receptioniste op tel. 024 3442670.

Mw. drs. Paola L. Carjaval Monroy komt oorspronkelijk uit Colombia (Zuid Amerika). Zij  is in 2009 Cum Laude afgestudeerd als tandarts in Amsterdam en heeft in oktober 2013 de specialistenopleiding orthodontie afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Paola is lid van de Vereniging van Orthodontisten (VvO), European Orthodontic Society (EOS), en de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen (NVSCA)

Paola werkt ook één dag in de week als orthodontist bij het Erasmus MC/Sophia kinderziekenhuis voor kinderen met aangeboren afwijkingen in het hoofd-hals gebied. Daarnaast is zij werkzaam aan de Radboud Universiteit UMC waar zij promotie onderzoek doet naar weefselregeneratie voor behandeling van schisis (hazenlip)

Wij nodigen collega tandartsen van harte uit hun patiënten naar haar door te verwijzen. Wij willen graag benadrukken dat uw patiënten voor de reguliere mondzorg bij u onder behandeling blijven. 

Met behulp van een orthodontische behandeling kan de stand van de kaak en/of het gebit worden gecorrigeerd. Als de tandarts opmerkt dat uw tanden of kiezen niet goed staan zal hij u in overleg doorverwijzen naar onze orthodontist. De orthodontist bekijkt wanneer er het beste met de behandeling gestart kan worden. De leeftijd en de ontwikkeling van het gebit zijn hierbij bepalend.

Het is belangrijk dat u goed gemotiveerd bent voor de behandeling, want een beugel moet voldoende gedragen worden. Ook het poetsen verdient extra aandacht. Doordat er tussen beugel en tanden gemakkelijk voedselresten blijven zitten, is er een grotere kans op gaatjes bij onvoldoende hygiëne. Desgewenst kan de orthodontist een afspraak maken met de mondhygiëniste voor een poetsinstructie.

Na het eerste bezoek aan de orthodontist wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Tijdens dit consult worden er enkele röntgenfoto's gemaakt: één van de zijkant van uw hoofd en één waarop alle tanden en kiezen te zien zijn. Op deze laatste foto kan dan bekeken worden of alle tanden en kiezen zijn aangelegd, hoe ze in de kaak staan en hoe de stand van de boven- en onderkaak is. Vervolgens wordt er een afdruk van het gebit gemaakt. Bij de volgende afspraak kan de orthodontist u dan uitleggen hoe de behandeling eruit zal gaan zien, welke beugel de beste optie is en hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren.